zaterdag 7 september 2013

Praatronde maandag 2 september

Gaston is op reis geweest naar Portugal en heeft daar gesurft op de golven.Golfsurfen is niet hetzelfde als windsurfen.Golfsurfen komt van het Engelse woord Surfing, wat 'rijden' op golven betekent. Het is een watersport waarbij men zich door de kracht van de aanrollende golven van de branding naar het strand laat drijven op een surfplank.Bij windsurfen is er een zeil op de surfplank gemonteerd. Daarnaast wordt een giek gebruikt om het zeil te bedienen en zit er een vin onder de surfplank. In tegenstelling tot golfsurfen zijn om te kunnen windsurfen geen grote golven nodig. Uiteraard moet er wel voldoende wind zijn om deze sport te kunnen uitoefenen.

















Isaura is naar de musical Cats gaan kijken in Oostende.
Een musical is een soort toneelstuk die muziekliedjes, gesproken dialogen en dans combineert. Cats is een musical gecomponeerd door Andrew Lloyd Webber in 1981.Het verhaal speelt zich af op een vuilnishoop en gaat over een avond uit het leven van de katten daar. De katten stellen zich voor aan het publiek en leggen uit dat ze de Jellicle Cats zijn, een soort magische stam van pratende katten. Daarna is te zien hoe de katten met elkaar omgaan. Ze maken ruzie, doen gek en krijgen ongelukjes. 




Mauro is op reis geweest naar Lanzarote en heeft daar Timanfaya bezocht.
Dat is een natuurgebied met een uniek vulkanisch landschap. Het is alsof je op de maan wandelt. Er is ook nog steeds vulkanischa activiteit.
Lanzarote is één van de Canarische Eilanden en hoort bij Spanje.


Zeno is naar Namibië geweest in Afrika. Hij heeft daar een cheetah gezien.
Dat is een jachtluipaard. Een cheetah hoort bij de katachtigen. De cheetah is het snelste landdier ter wereld.